Tvaraus požiūrio vedini tęsiame šviežių vaisių ir daržovių pažinimą formuodami estetinę sampratą. Veiklų metu skatiname ir prisidedame prie mažesnės aplinkos taršos, kuriai svarios įtakos turi produktai augantys mūsų daržuose. Rudenį vaikų užkandžiai papildyti obuoliais, kriaušėmis, slyvomis, morkomis, salotomis, burokėliais ir daugybe kitų daržo gėrybių. Pasitelkus visus pojūčius, uostyti, ragauti, atpažinti ir dalyvauti patyriminėse veiklose sutelkėme mažuosius tyrinėtojus gamtos virsmo stebėjimams ir pokyčių analizei. Jei užkandžius sudedame ne į plastiko, o į stiklo ar nerūdijančio plieno dėžutes, laimime dar daugiau tvarumo „balų“. Šis tvarumą palaikančių idėjų sąrašas nėra baigtinis, jis priklauso ir nuo mūsų fantazijos. Naujų ilgalaikių įpročių išmoksime tik susitelkdami ir mokydamiesi kartu.